Ny forskning visar tydligt att e-cigg hjälper dig att sluta röka

Vinden vänder från kritikerna mot elektroniska cigaretter. Tidigare har det debatterats om e-cigg är en tillräckligt bra metod för att få rökare att fimpa för gott. En kritik som ofta lyfts fram är att rökbeteendet bibehålls även med el-cigg.

Forskning visar att det är effektivt att sluta röka med hjälp av e-cigg

Forskning visar att det är effektivt att sluta röka med hjälp av e-cigg

Nu framträder en annan tydligare bild av vad vejpare hela tiden vidhållit. Studiens kommer från England och deltagarna var över 16 år. Alla var rökare eller hade tidigare varit rökare, det sistnämnda innebar att personen nyligen försök att sluta röka. Deltagarna fick svara på frågor kring sina rökvanor, vilket bland annat inkluderade frågor om e-cigaretter.

De forskarna fann att för varje procent som användningen av e-cigg ökade bland deltagarna steg de lyckade försöken att fimpa med 0,1 procent, jämfört med deltagare utan e-cigarett. Ett liknande mönster sågs även bland personer som tog till e-cigaretter i ett syfte att sluta röka.

Enligt resultaten ökade användningen av e-cigaretter bland deltagarna från en försumbar nivå vid studiens början till 21,3 procent vid studiens slut.

Forskarna påpekar att det krävs fortsatta studier för att förstå hur elektroniska cigaretter påverkar hälsan, vilket också borde inkludera personer som aldrig har använt cigaretter.

Studien pågick mellan 2006 till 2015. Forskarna samlade in data från en tidigare studie om rökvanor, Smoking toolkit study, som gav information om fler än 170 000 personer. De använde även data från myndigheten National Health Service som driver den offentliga sjukvården i Storbritannien.

Läs mer på Ecocig.se 

 

stopsmoking

Author: Sandra Davitt

När Sandra inte bloggar, jobbar hon som Yoga instruktör för Yoga International Reminans. Hon leder också kurser i att Sluta röka och kanske är den första i Sverige att ge sina deltagare en e-cigg.

Share This Post On
adscense

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *