Gör din egen detox-lermask!

Älskar du också att sminka dig, göra lägga ansiktsmasker och testa nya roliga nagellack?!

Young woman using face mask

Gör din egen DIY ansiktsmask du med!

Jag försöker alltid använda hemgjorda produkter, eftersom de är billigare och att jag på så sätt, kan undvika alla gifter i konventionella skönhetsprodukter. Denna DIY detox-ler-masken är mycket lugnande i ansiktet och drar ut orenheter och gifter från huden med hjälp av grön lera, äppelcidervinäger och mac rot.

Grön Lera – ett organiskt material som består av en mängd viktiga mineraler, järnoxider, och nedbrutet växtmaterial såsom tång och sjögräs. Det fungerar som en magnet som drar smuts från porerna och är fördelaktigt att ta bort orenheter och åtdragning av porerna, tona huden, peela döda hudceller och minska inflammation av akne. Använd inte att om du har torr eller känslig hud, lermask bör endast användas en gång i veckan, eftersom leran absorberar fukt från huden tillsammans med eventuella föroreningar.

Maca Root – rik på vitamin B-vitaminer, C och E. Det ger gott om kalcium, zink, järn, magnesium, fosfor och aminosyror. Men det finns inte så många studier som har gjorts om användningen av maca lokalt (även om det finns en maca produktleverantör som säger att deras studier visade det strukturellt förbättrat fasthet i huden och ökade dess inneboende skyddande förmåga). Allt jag vet är att det känns bra på huden och verkar göra vad den påstår sig göra.

Äppelcidervinäger – Minskar inflammation, hjälper till att balansera pH-värdet i huden och hjälper till att avgifta huden.

Rökelse eterisk olja – Det är känt att bibehålla utseendet av friska och tonas hud så bra som det kan bidra till att jämna ut fina linjer för en mer ungdomligt utseende. Det är kan också skapa upplyftande atmosfär vid inandning. Därför, om inte annat, kommer du att må bra sitter med denna mask på 🙂

Så vad väntar du på?

Prova denna All-Natural eesy-Peasy DIY Detox lermask

DIY Detox lermask
Mängd: 1 mask

ingredienser

1 msk grön lera
1 tsk maca rot pulver
1-2 droppar Frankincense eterisk olja
1-2 msk rå äppelcidervinäger eller tillräckligt för att göra en tjock pasta

Metod

Blanda alla ingredienser utom eterisk olja tillsammans till en jämn smet, jämna en gång och  lägg till 2 droppar (Frankincense eterisk olja eller din favorit eteriska olja.)
Testa masken på undersidan av handleden för att se till att du inte får några biverkningar.
Applicera masken jämnt och undvik den känsliga huden runt ögonen och läpparna, låt sitta tills den torkar i ca 10 minuter.
När mask torkar, kan det kännas hårt på huden, som ibland kan kännas lite kliande (om du börjar känna sig obekväm, tvätta bort masken).
Efter att masken torkat, tvätta bort den med varmt vatten, torka ansiktet försiktigt med en ren handduk och låt huden andas eller använd en mild helt naturlig fuktighetskräm som kokosolja till alla områden som känns torra.

Var noga med att du rör blandningen med en plast eller trä sked, den gröna leran drar gifter från metaller!

Undvik att lagra lera i metallbehållare.

Bentonitlera skulle fungera lika bra för detta recept.

Om du inte har äppelcidervinäger går det bra att använda rent filtrerat vatten.

Author: Sandra Davitt

När Sandra inte bloggar, jobbar hon som Yoga instruktör för Yoga International Reminans. Hon leder också kurser i att Sluta röka och kanske är den första i Sverige att ge sina deltagare en e-cigg.

Share This Post On
adscense

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *