Sluta röka med en e-cigg

Vi har pratat med fem stycken personer som alla lyckats sluta röka på det nya sättet med en e-cigarett. Läs deras berättelse nedan och går du själv i tankarna att sluta röka så kan vi starkt rekommendera att prova just en e-cigarett.

Rabatt e-cigg 15%

Men först lite fakta.
Det företag och e-cigarett vi har valt som exempel är ecocig. Ett Svenskt företag som är det enda Svenska varumärket som faktiskt tillverkar och säljer sin egna e-cigarrett. Det finns en uppsjö av andra webbshoppar och säljare i Sverige men ingen har tillverkat sin egen e-cigg, utan alla andra köper in och säljer vidare. Absolut inget fel i det men till denna artikeln ville vi välja det säkra före det osäkra och vi valde därför ecocig som VI ser som det ända seriösa valet i Sverige.

ecocig.se drivs av ett riktigt företag och har specialiserat sig på att erbjuda en e-cigg som är speciellt framtagen för dig som tidigare rökt vanliga cigaretter. Dvs e-cigarettens smak och styrka är noga testad och utvecklad för att ge dig en så naturlig rökupplevelse som möjligt utan alla gifter som en vanlig cigarett innehåller. Se videon nedanför.

Hur funkar det då?
Att röka på en e-cigg ifrån ecocig känns precis som en riktig cigarett. Några av oss här på smartliv har tidigare varit rökare och när vi fick ett startpaket skickade till oss ifrån ecocig och provade så blev vi riktigt förvånade över både smaken och känslan som är till 99% som en vanlig cigarett.

”Vi blev riktigt förvånade över både känslan och smaken. Det var ju precis som att röka på en riktig cigarett!”

Det finns hundratals olika e-cigarettmodeller och tusentals olika smaker men en e-cigg ifrån ecocig är den första som är medicinskt framtagen att passa just tidigare rökare, både till form och smak. Ecocig´s egen e-cigarett har ett batteri, en förångare som hettar upp vätskan/smaken (e-juice) och en behållare eller Clearomizer som är det internationella namnet på behållaren/tanken som man fyller med e-juice. Batteriet går självklart att laddas med en vanlig USB kabel och den enda egentliga förbrukningsvaran är förångaren som vi behövde byta efter ungefär tre veckors daglig användning. Och den kostade inte mer än 19kr hos ecocig.

Vad säger din läkare?
I Sverige är e-cigaretten fortfarande en ganska ny företeelse men många läkare har redan börjat ge sina patienter rådet att prova med en e-cigarett när dom inte klarar av att sluta röka på annan väg. Ecocig har som enda företag i norden anlitat en medicinsk rådgivare och expert, specialistläkaren och Doktor Anders Kjellberg.

Vi ringde Anders och frågade honom om vad han anser är bra med e-cigaretter?

Anders Kjellberg e-cigarett förespråkareAnders: Min personliga åsikt är att om man inte klarar av att sluta röka med dom traditionella metoderna som plåster eller tuggummi, så är e-cigaretten ett klart bättre alternativ än att gå tillbaka till sin vanliga cigarett. Idag innehåller en vanlig cigarett över 4500 gifter varav 800 är rena cancerogena ämnen. Att byta ut den vanliga cigaretten mot en e-cigg är därför ett klart mycket bättre alternativ.

Smartliv: Men finns det inte giftiga ämnen i en e-cigarett, och vi har ju alla sett i dagspressen hur vissa verkar vara rent farliga att använda?

Anders: Jo, tyvärr finns det vissa företag i Sverige och andra länder som säljer produkter av mycket tveksam kvalité. Det rör sig om dåligt producerade hårdvara eller i många fall att e-juicen dvs vätskan som man hettar upp inte håller rätt ingredienser eller helt enkelt är rena kopior på dom två huvudingredienserna som man använder i e-juice. Jag råder alla som ska använda en e-cigg att kontrollera det säljande företaget noga, ring upp och prata med dom eller kolla deras urval av produkter. Billigast är inte alltid bäst. 

 

E-cigarett med nikotin eller utan nikotin?
Ecocig´s startpaket kommer med tre stycken e-juicer och du väljer själv om du vill ha nikotin eller inte. Vi valde 12mg då vi tyckte ecocig´s egna matris verkade stämma bäst in på oss. Vi rökte runt runt 10-15 cigaretter om dagen vissa runt 20 men vi tyckte ändå att 12mg passa oss rätt bra. Vi beställde dock två till e-juice med 0mg nikotin i och bara efter en vecka så blandade vi ut 12mg med 0mg. Enligt ecocig kan man göra så om man vill trappa ner även på nikotinet. Nu sägs det ju att det är INTE nikotinet i en vanlig cigarett som är farligt men vi ville ändå minska och det gick jätte bra.

”Vi tjänade över 19 000kr på att byta till e-cigg”

Priset då, vad tjänar jag?
startpaket e-cigarettVi tyckte först att priset på 699kr var lite dyrt men vi kollade runt och såg att hos andra så låg priset på ungefär det samma och ibland till och med dyrare. På många andra sidor såg även startpaketen ut att vara gamla modeller och i många fall verkade det inte finnas någon kontaktinformation överhuvudtaget till säljaren. Med tanke på vad vi fick på ecocig med deras kundtjänst och telefonnummer med kunnig och trevlig personal och deras egentillverkade e-juice så kändes det inte som ett svårt val. Säkert och tryggt helt enkelt.

Att sluta röka idag är en riktigt lyckad affär. Du tjänar över 20 000 kronor om du röker ett paket om dagen. Så att köpa en e-cigarett som bara kostar 600 kronor kändes inte som ett svårt val. Visst sedan kostar e-juicen 99kr om man väljer ecocig´s PREMIUM e-juice men en flaska på 10ml räckte för oss i ca tre veckor. Så man tjänar grovt på att sluta med detta i alla fall. Några av oss här på redaktionen har redan bytt ut sina dyra nikotintuggummin mot ecocig´s e-cigarett.

e-cigg fakta

e-ciagarett bra fakta

5 personers egna berättelser om e-cigg.
Vi kontaktade fem personer som har provat eller använder ecocig och här kan ni läsa lite om deras erfarenheter när det kommer till e-cigaretter.

Mikaela Svensson – 34 år – Stockholm
Jag slutade röka på en vecka med hjälp av ecocig´s startpaket. Jag trodde först att e-cigaretter bara var något för ploj och fest men en arbetskamrat på rökpausen på jobbet lät mig prova en hel dag och för första gången på 10år så rökte jag inte en enda cigg på hela den arbetsdagen. Så fort jag kom hem så satte jag mig framför datorn och beställde ett startpaket. Jag har nu varit helt rökfri i över 1år. Jag är så himla glad och min sambo med.

Martin Jacobsson – 46 år – Skövde
Jag har rökt i över 20 år och provade allt för att sluta men lyckades aldrig hålla upp mer än två dagar. Min bror rekommenderade då att jag skulle prova ecocig och deras e-cigarett. Jag beställde hem ett startpaket med 100 kr rabatt bara för att min bror rekommenderade mig till dom (väldigt hjälpsamma). Jag slutade samma dag, helt galet men så är det och nu har jag varit helt rökfri i över 6 månader, jag kommer aldrig röka en vanlig cigarett igen.

Kerstin Alm – 63 år – Göteborg
Nu har jag varit rökfri i snart två år. Jag trodde aldrig jag skulle kunna sluta röka, jag hade provat tuggummi, plåster och till o med hypnos men kunde aldrig sluta röka. Jag såg ett TV-program om e-cigaretter och frågade min läkare som rekommenderade ecocig. Jag älskar att jag kan använda den överallt och berättar för alla jag känner och som frågar om ecocig´s goda service. Jag ringer alltid till dom och beställer över telefon och det fungerar jätte bra.

Björn Danielsson – 37 år – Örebro
Jag skulle gå igenom en stor operation så min läkare tvingade mig att sluta med ciggen 5 månader innan operation. Jag fick rådet att prova ecocig och redan första dagen kastade jag mina vanliga cigaretter och 1 vecka innan operationen var jag helt nikotin och rökfri. Nu använder jag den varje dag men utan nikotin, fast ibland blandar jag i e-juice med nikotin, när det är fest typ 🙂

Jenny Frisk – 31 år – Luleå
Jag väntade mitt första barn och var storrökare. Jag lyckades inte sluta med vanliga cigaretter tills min man kom hem med ett startpaket ifrån ecocig. Det tog bara två dagar så hade jag slutat helt med cigaretter och nu har jag inte rökt vanliga cigaretter på ett år. Jag använder ecocig LSS startpaket med Menthol smak.

Vi hjälper dig att sluta röka.
Vi har pratat med ecocig och dom har gett oss en rabattkod som vi nu kan erbjuda alla våra läsare. Ange bara koden: ”smartliv” när du handlar på ecocig.se så dras 15% av direkt.
Rabatt e-cigg 15%

E-juice? Vad är det?
E-juice kallas vätskan som smaksätter e-cigaretten. I e-juicen kan du få antingen med eller utan nikotin och det finns massor av olika smaker. Dock är det rekommenderat att du som tidigare rökare börjar med någon smak som påminner om dina vanliga cigaretter för att få en så naturtrogen upplevelse som möjligt. En e-juice består av två huvudingredienser ”Vegetabiliskt Glycerin”  som är ett sötningsmedel som du hittar i massor av olika produkter såsom tandkräm, schampo, etc. och ”Propylen Glycol” som är ett ämne som används inom matindustrin, det finns tex i mjölkpulver m.m.

Vilken e-juice ska jag välja.?
Här nedan har vi gjort en liten guide för dig som vill prova en e-cigg men inte riktigt vet vilken smak du ska använda.

 

CLASSIC TOBACCO | 0-24mg
Classic Tobacco har en naturlig smak och gillar du det där extra rivet med mycket arom och god tjock rök. Det naturliga valet för den inbitne cigarettrökaren. Tobakssmak med lite nötig och distinkt smak.

Rekomenderas till: Personer som tidigare rökt Prince Light, Marlboro Röd/Light, Level, Tamar, Camel Light och Blend eller liknande tobakssmaker. Classic Tobacco E-juice röstades fram som de bästa smaken på ”ECIGEUROPE 2013” i London.

Test av e-juice ecocig

DARK TOBACCO | 0-24mg
Dark Tobacco är en delikat tobakssmak rik på arom, något nötig i karraktär med inslag av vanilj. Ger en fyllig och rik utveckling av ånga som bär aromerna på ett naturligt och avspänt sätt.

Rekomenderas till: Personer som tidigare rökt märken såsom Röda Marlboro, prince, tamar Level, Camel, Blend eller liknande råa tobakssmaker. Mycket smak och garanterat en av våra favoriter

Sveriges bästa E-juice Dark Tobacco

MENTHOL No.1 | 0-24mg
En annan av våra kunders favoriter är Menthol No.1 som är mycket frisk och har en naturlig känsla. Den ger en rik och söt ånga som smakar precis som en riktig menthol cigarett med fyllig arom.

Rekomenderas till: Personer som tidigare rökt menthol cigaretter.

Testar e-juice Menthol ecocig

Author: Johanna Adolfsson

Johanna jobbar med hälsofrågor och samliv, hon älskar att resa och testa nya maträtter. Till vardags driver hon sin egen blogg när hon inte bänkar sig framför sitt favoritspel på datorn. Battlefield 4.

Share This Post On
adscense

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *